Mirjana Karanović: Dobro se osećam kad znam da imam film u Puli

Posle premijere na Sundance festivalu, Festa, Festivala u Sidneju, Sofesta, rediteljski prvenac glumice Mirjane Karanović "Dobra žena" stigao je i na 63. Pulski filmski festival.
"Pula se nešto nije promenila. Hoteli su malo moderniji, tad je bila glavna Riviera u centru grada, ali sve ostalo je vrlo slično", našalila se glumica odgovarajući na pitanje koliko se Pula, kao festival, promenila u odnosu na nekadašnji status koji je uživala u bivšoj Jugoslaviji.
 
"Pula je tada u toj velikoj zemlji bila najveći festival koji je prosto bio mera stvari. Dobiti nagradu u Puli značilo je biti zvanično priznat svuda u toj velikoj zemlji. Sada je Pula za mene samo jedan festival na kojem je potpuno senzacionalna ta projekcija u Areni, jer projekcija u Areni je nešto što čovek retko doživljava u životu - jedan ogroman ekran i takvo gledalište i izaći pred to gledalište je stvarno impresivno. Nisam nešto sentimentalna da drhtim pri pomisli na to, ali dobro se osećam kad znam da imam film u Puli", rekla je Mirjana Karanović.
 
Prošlo je 36 godina od kada je glumica debitovala na filmu i iz pulskog amfiteatra ponela Zlatnu arenu za ulogu Petrije u "Petijinom vencu" Srđana Karanovića, koji je takođe te 1980. nagrađen Arenom za najbolji film, a sada se vraća i to ne samo kao glumica, već i kao reditelj filma "Dobra žena".
 
"Nagrade su uvek rezultat razmišljanja ili procene jedne grupe ljudi i uvek zavisi od toga kakvi su drugi filmovi. Da biste dobili nagradu, treba imati malo sreće da su svi ostali malo lošiji od vas. Bilo bi lepo, ali ne bih bila nešto razočarana kada bi neko drugi dobio nagradu. Nije da sad idem i držim palčeve da dobijem nagradu. Imam već dovoljno nagrada, iskustva. To mi nije cilj prevashodno," priznaje Mirjana Karanović.
 
Nju je tokom Filmskog festivala u Sidneju magazin "Vanity" proglasio za jednu od 10 svetskih rediteljki na koju treba obratiti pažnju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.