Lazaru Ristovskom prestižna nagrada "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos filmu

Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma "Filmski susreti" otvoreni su sinoć na Letnjoj pozornici u Nišu uručenjem nagrade "Pavle Vuisić" glumcu Lazaru Ristovskom i simboličnom predajom ključeva grada glumcima.

Primajući nagradu koja se dodeljuje za izuzetan doprinos u srpskoj kinematografiji, Lazar Ristovski je istakao da na tu nagradu gleda kao srpskog oskara za životno delo.

"Najteže je u svom selu biti prorok, tako je i najteže od kolega dobiti nagradu, a kad se dobiju, one su uistinu najznačajnije", istakao je Ristovski.

On se zahvalio niškoj publici što glumce uvek dočekuje sa velikom ljubavlju.

Ključeve grada gradonačelnik Niša Darko Bulatović predao je predsednici žirija "Filmskih susreta" Slobodi Mićalović, nakon čega su se publici poklonili glumci, učesnici ovogodišnjeg 51. po redu festivala.

Prve festivalske večeri na programu su bili filmovi "Dnevnik mašinovođe" Miloša Radovića i film "Sporazum" Predraga Radonjića.

Do petka, 26. avgusta na Festivalu glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u takmičarskoj konkurenciji biće prikazano ukupno 12 filmova. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.