Objavljen roman "Olimpijski san" Silvije Otašević

Podovom Olimpijskih igrara, uz podršku Olimpijskog komiteta izašao je novi roman Silvije Otašević "Olimpijski san", u izdanju "Pčelice",

Petnaest dana u životu jedne devojčice koja sanja o učešću na Olimpijadi 2020. godine, spakovano je u korice knjige, za koju izdavač kaže da će svakom ko je pročita biti podstrek da ne odustaje od svojih želja, ambicija i snova. Svakodnevica junakinje sa kojom se može poistovetiti svaki tinejdžer, sve vreme je usmerena samo ka jednoj stvari - poslednjem plivačkom takmičenju u sezoni.

Svi problemi sa kojima se junakinja susreće - od adolescentskog neslaganja sa roditeljima, odnosa sa drugarima, sestrom, zaljubljivanjem, bakom, gubljenja torbe sa opremom za plivanje, pa do zatvaranja bazena na kome trenira 11 dana pre poslednjeg takmičenja u sezoni, povezani su i isprepletani sa njenim jedinim ciljem, učešćem na Olimpijskim igrama.

Završno takmičenje u sezoni, do koga junakinja odbrojava dane, samo je prva stepenica na putu ka japanu i Olimpisjkim igrama 2020. Vrednost ovog romana prepoznao je i Olimpijski komiteta Srbije uz čiju podršku je knjiga objavljena.

Svoj doprinos romanu, u nameri da ohrabre decu, da ne odustaju od sporta, da ih podsete da odricanja vrede, dali su i bivši vaterpolista Aleksandar Šapić predgovorom knjizi, kao i plivačica Nađa Higl, čiji je ostvareni san sumiran umesto pogovora. Preporuku za knjigu čija glavna junakinja živi za plivanje i sanja o učešću na Olimpijskim igrama u Tokiju preporučio je i osvajač svetskih i brojnih evropskih prvenstava i olimpijski vicešampion u plivanju Milorad Čavić.

Uroš Tripković - bivši košarkaški reprezentativac i igrač Borca, Partizana, Huventuda, Unikahe, Valjadolida i Fenerbahčea. svim mladima je savetovao da budu uporni i da ne odustaju od svojih snova. "U životu vrhunskih sportista ima mnogo trenutaka kada niste sigurni u sebe i kada ste na ivici odustajanja od svega, ali zapamtite da se radom i upornošošću svi snovi ostvaruju", poručio je Uroš.

Sivlijina prva knjiga "Plurkini musketari" dobila je "Dositejevo pero", prvu nagradu po oceni djaka dvadesetak beograskih osnovnih škola. Napisala je i modernu bajku "Gradić pufnastog sunca" u želji da pomogne najmladjima da pobede strah od mraka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.