Glumici Olgi Odanović prestižno priznanje "Ljubinka Bobić"

Nagrada "Ljubinka Bobić" za 2015. godinu, koju dodeljuje Udruženje dramskih umetnika Srbije, svečano će biti uručena dramskoj umetnici Olgi Odanović 15. oktobra nakon izvođenja predstave "Bela kafa" na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu.

Glumica Olga Odanović je peti laureatbijenalne nagrade "Ljubinka Bobić", koju UDUS dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na polju komedije.

Odanović je nagrađena za ulogu Majka Janje u predstavi "Bela kafa" Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića i produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu.

konkurenciji za nagradu bila su sva glumačka ostvarenja na polju komedije premijerno izvedena u profesionalnim pozorištima Srbije u periodu od 1. septembra 2013. do 31. avgusta 2015. godine, a ovoga puta nominovano je čak 27 glumačkih ostvarenja.

Žiri je odluku doneo jednoglasno 16. maja 2016. godine, a radio je u sastavu: prethodni laureati Jelisaveta Seka Sablić i Goran Jevtić (predsednik žirija), glumac Bojan Krivokapić i reditelj Slavenko Saletović.

Nagrada se sastoji od bronzane plakete sa likom Ljubinke Bobić, rad akademskog vajara Marine Nićiforović, origanalne oslikane diplome na pergamentu, rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića i od novčanog iznosa.

Dodelu nagrade "Ljubinka Bobić" pomogao je Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.