Povećana prodaja Dilanovih knjiga

Prodaja knjiga rok muzičara i pesnika Boba Dilana vrtoglavo je skočila posle dodeljivanja Nobelove nagrade za književnost, objavila je danas agencija AP.

Dilanovi memoari "Hronike 1" i vezana kompilacija "Pesme: 1961-2012." juče su bile dve najprodavanije knjige na internet stranici za kupovinu "Amazon".

Njegove knjige su veče pre objavljivanja dobitnika Nobela skočile sa 73.543. mesta najprodavanijih artikala na "Amazonu na 209. mesto. Istovremeno, njegova "Hronika" je skočila sa 15.690. mesta na 278. mesto i rasprodata je u roku od 24 sata.

Pored knjiga, poraslo je interesovanje i za njegove albume, pa su "Najveći hitovi Boba Dilana" i "Blond on Blond" bili medju 25 najprodavanijih muzičkih albuma na "Amazonu".

Dilan je sinoć nastupao u Las Vegasu, ali na koncertu nije pominjao osvajanje Nobela za književnost. On je tokom 90-minutnog nastupa izveo nekoliko poznatih pesama, među kojima i čuveni hit "Blowin' in the Wind", što je izazvalo posebnu reakciju publike.

Iako retko daje intervjue, verovalo se da će roker prokomentarisati osvajanje prestižne nagrade, budući da je prvi muzičar koji je osvojio to priznanje u istoriji Nobela. Odluka da Dilan dobije Nobelovu nagradu za književnost naišla je na pohvale, ali i kritike iz sveta književnosti.

Neki pisci navode da je nagrada zaslužena, kao i da su pesme i poezija blisko povezani. Drugi ipak smatraju da je priznanje nezasluženo otišlo u Dilanove ruke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.