Nagrade za najbolje dečije predstave na festivalu u Jagodini

Svečanim uručenjem nagrada, sinoć je u Jagodini završen 7. Međunarodni festival dečijih i omladinskih pozorišta (DOPS).

Najboljom predstavom u celini u omladinskoj konkurenciji, stručni žiri glumac Milan Caci Mihailović, predsednik, glumica Olga Odanović i predstavnica Kompanije "Tekstil" ispred grada Jagodine, Jelena Pavlović, proglasio je predstavu "Beg" Predraga Karanjca i Dušana Kalejskog, režija Smiljana Tucakov i Dušan Kalejski u izvođenju Kreativnog centra "CEKOM" Zrenjanin.

Za ovu predstavu žiri je napisao da je "odlična i predstavlja važna pitanja o mladima u lavirintu današnjice, izražavajući jasan stav i revolt te generacije".

"Preciznost scenskog pokreta doprinosi sjajnoj kolektivnoj igri uz tačan izbor muzike koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim", stoji u izveštaju žirija koga je procitao Mihailović.

U konkurenciji dečija predstava, najboljom u celini, žiri je proglasio predstavu "Nemušti jezik" Miodraga Stanisavljevića, režija Fuad Tabučić u izvođenju OAP "Branislav Nušić" iz Malog Crnića.

"Nemušti jezik" je lepo uobličena predstava, koja kao celina ima sve elemente pravog dečijeg pozorišta, stoji u obrazloženju žirija.

"Odličan izbor teksta - stih koji se retko čuje. Muzika, kostimi i igra glumačkog ansambla - sve to govori o čaroliji ove predstave", ocenio je žiri.

Na festivalu je učestovalo po pet predstava, u omladinskoj konkurenciji iz Zrenjanina, Novog Sada, Obrenovca, Vranja i Valandova (Makedonija), a u dečijoj iz Novog Sada, Smederevske Palanke, Prijepolja, Malog Crnića i Kragujevca.

Selektor je bio pozorišni reditelj Miodrag Dinulović.

Sinoć su uručene i nagrade za najbolju režiju, glavnu mušku i žensku ulogu, za scenografiju, za kostimografiju, epizodnu ulogu...

Specijalnu nagradu žiri je dodelio predstavi "Staklena menažerija" Tenisa Vilijamsa u režiji Kire Georgieva u izvođneju Pozorišta Doma kulture 25. maj iz Vlanadova "za doslednost u tumačenju klasika dramske literature Tenesa Vilajmsa i timski duh svih stvaralaca predstave".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.