Preminula soul pevačica Šeron Džouns

Soul pevačica Šeron Džouns preminula je, nakon duže borbe s bolešću, u 60. godini života.
Šeron Džouns je svoj prvi album objavila tek 1996. u svojoj 40. godini, a njen talenat je primećen nakon što je otpevala prateće vokale na albumu još jednog soul velikana Lija Fildsa. Pažnju javnosti je privukla tek nakon 2000. godine sa bendom Dep Kings.
 
Snimili su nekoliko albuma, od kojih je najzapaženiji bio "Give the People What They Want" koji je 2014. bio nominovan za nagradu Gremi u kategoriji najbolji R&B album.
 
Rak pankreasa dijagnostikovan joj je 2013. godine. Film "Mis Šeron Džouns" govori o njenoj borbi protiv bolesti i povratku na scenu.
 
Šeron Džouns je u muzičkim krugovima bila poznata kao ženski Džejms Braun.
 
  • Nervirach

    19.11.2016 12:36
    Uf, prvi put cujem koiko ima godina. Po energiji sam mislio da je mladja. U zemlji Cece ne cudi me da nema komentara. Svaka cast zeni.. Tuzna vesr.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.