Portret Majke Tereze napravio od spajalica

Albanski umetnik Saimir Strati predstavio je danas u Prištini portret Majke Tereze napravljen od spajalica, pozivajući evropske zemlje da obustave podizanje ograda na granicama zbog izbeglica.
On je u Narodnom muzeju u Prištini predstavio mozaik veličine 10 kvadratnih metara napravljen od 1,5 miliona žičanih spajalica, a koji je radio manje do mesec dana.
 
Ideju da izradi mozaični portret Majke Tereze dobio je pošto je video da više stotina hiljada Sirijaca dolazi u Evropu, a da diplomate i političari ne pronalaze način da reše njihovu situaciju. "Jedino humanost Majke Tereze može da ih spasi. Ovo je godina Majke Tereze", rekao je 50-godišnji Strati agenciji AP.
 
Roditelji Tereze, koja je nedavno proglašena za sveticu, bili su Albanci. Strati je rekao da su pojedine države podigle ograde na granicama kako bi zaustavile izbeglice koje stižu u Evropu.
 
On se nada da će postići svoj 10. Ginisov rekord za umetničko delo koje je sačinjeno od najvećeg broja spajalica, dodavši da je za portret Majke Tereze upotrebio bele i braon spajalice koje su dostupne u mnogim radnjama

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.