Preminuo Esad Arnautalić, jedan od osnivača grupe "Indexi"

Muzičar, kompozitor i dirigent maestro Esad Arnautalić preminuo je u Sarajevu u 78. godini.
Arnautalić, jedan od osnivača poznate sarajevske i jugoslovenske pop-rok grupe "Indeksi", preminuo je nakon duge i teške bolesti.
 
Utemeljio je festivale "Vaš šlager sezone", "Mali šlager", "Prvi aplauz" i "Dječiji šlager".
 
Esad Arnautalić dirigovao je na tri takmičenja za pesmu Evrovizije. On je okupio muzičare na projektu "Muzika raspoloženja". Autor je značajnih muzičkih kompozicija za pozorište, film i televizijske serije, među kojima su najpoznatije teme za igrane filmove "Miris dunja", "Ovo malo duše", "Azra" i "Savršeni krug".
 
Arnautalić je rođen 28. februara 1939. u Sarajevu.
 
Početkom 1960-ih počinje da radi na Radiju Sarajevo kao muzički urednik i producent i postaje jedan od ključnih muzičkih stručnjaka koji su svojim zahtevima da se lokalni mladi autori počnu baviti autentičnim autorskim stvaralaštvom, umesto tadašnjeg uobičajenog kopiranja i prepeva svetskih pop hitova, širom otvorili vrata prvoj generaciji buduće sarajevske pop škole.
  • NN

    06.12.2016 16:59
    Velik Čovek
    Slava mu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.