Beograd na listi "kulturno najživljih gradova" u Evropi

Američki magazin "Vog" objavio je listu destinacija na Balkanu koje turistima nisu mnogo poznate, ali koje preporučuje kao prioritetne kad je reč o putovanjima u nastupajućoj godini, a među njih svrstava i Beograd, opisujući ga kao "jedan od kulturno najživljih gradova u celoj Evropi".
Časopis navodi da, pored poznatih ostrva, prelepih primorskih gradova i živopisnih starogradskih uličica i tvrđava u Hrvatskoj i Crnoj Gori, na Balkanu postoje i zemlje sa impresivnom prirodom i dinamičnim kulturnim životom koje, kako ističe, smesta treba posetiti, a konkretno preporučuje šest destinacija.
 
Beograd se opisuje kao "božanstven spoj prošlosti i sadašnjosti", sa više od 200 splavova na Dunavu i Savi, starom četvrti Dorćolom i modernom Savamalom koja nudi umetničke galerije i kulturne centre.
 
Na zelenim pijacama, navodi se u članku, uvek možete naći sveže lokalne delikatese, a u srpskoj prestonici ćete imati i bogat izbor mesnih specijaliteta sa roštilja, lokalnih vina i rakije.
 
Među šest odredišta na Balkanu koja turistima savetuje da stave u vrh liste planiranih destinacija za 2017. godinu, "Vog" ubraja i kosovski Prizren, region Hercegovine, makedonski Ohrid, Transilvaniju u Rumuniji i albanski primorski grad Himaru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.