Rekordna prodaja vinila

Prodaja gramofonskih ploča povećana je protekle godine i dostiže nivo kakav nije zabeležen u poslednjih 25 godina.
Prodaja je skočila zahvaljujući velikom uspehu albuma Dejvida Bouvija koji je preminuo pre skoro godinu dana, saopštila je Britanska fonografska industrija (BPI).
 
Više od 3,2 miliona vinila prodato je 2016. godine, što je najveća prodaja od 1991. godine i povećanje za 53 odsto u odnosu na 2015. godinu. 
 
"Posle Bouvijeve smrti 10. januara 2016. povećana je potražnja za gramofonskim pločama i pored toga što su ljubitelji muzike kupovali i kompakt diskove", navela je britanska organizacija. 
 
Bouvi je umetnik čiji su se albumi najviše prodali 2016. godine u Velikoj Britaniji. Na prvom mestu je Bouvijev poslednji album "Black star" koji je izdat dva dana pre njegove smrti. 
 
BPI je dodala da se gramofonske ploče globalno dobro očuvane zahvljujući i entuzijazmu fanova u periodu od 1980. do 2000. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.