Nedavno pronađena bajka Marka Tvena biće objavljena u septembru

Nova knjiga sa nedavno otkrivenim pričama poznatog američkog pisca Marka Tvena biće objavljena u septembru, više od sto godina posle njegove smrti, saopštili su izdavači.
Izdavačka kuća za mlađe čitaoce Dabldej (Doubleday Books) saopštila je da će objaviti bajku Marka Tvena koja je tek nedavno otkrivena. Knjiga će se zvati "Kradljivac princa Oleomargina" i biće objavljena 26. septembra.
 
Delo se zasniva na 16 strana beleški Marka Tvena iz 1879. godine koje su otkrili naučnici na Univerzitetu Berkli u Kaliforniji. Nagrađivani tim koji čine Filip i Erin Sted završili su nedovršenu priču sa 11 poglavlja, odnosno ilustrovanu knjigu od 152 strane.
 
Bajka govori o dečaku koji može da razgovara sa životinjama i njihovim zajedničkim naporima da spasu princa.
 
Mark Tven, poznati američki književnik i humorista, najpoznatiji je po delima "Pustolovine Toma Sojera", "Kraljević i prosjak", "Život na Misisipiju", "Doživljaji Haklberi Fina" i "Jenki na dvoru kralja Artura".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.