Mađarski film "O telu i duši" dobitnik Zlatnog medveda

Mađarski ljubavni film "O telu i duši" rediteljke Ilidike Enjedi osvojio je večeras Zlatnog medveda na 67. Berlinskom filmskom festivalu.
Ljubavna priča "On Body and Soul" smeštena je u čudnom okruženju, tačnije lokalnoj klanici u Budimpešti u kojoj zaposleni radno vreme provode između hladnokrvne ravnodušnosti i crnog humora. 
 
Enjedi je jedna od četiri rediteljke čija su dela konkurisala za prvu nagradu najveće smotre evropskog filma, prenosi AFP. 
 
Berlnski festival je imao i političku konotaciju, s glumicima i umetnicima koji su ove godine kritikovali američkog predsednika Donalda Trampa. 
 
Međunarodni filmski festival u Berlinu osnovan je 1951, a od 1978. godine redovno se održava svake godine u februaru. Smatra se najposećenijim filmskim festivalom na svetu s 274.000 prodatih ulaznica godišnje.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.