Zubin Mehta sledeće godine nastupa u Beogradu

Beogradska filharmonija predstavila je program za koncertnu sezonu 2017/18. pod nazivom "Pet elemenata", a direktor orkestara Ivan Tasovac najavio je da će u martu naredne godine, u sklopu svoje oproštajne turneje, u Beogradu nastupiti proslavljeni dirigent Zubin Mehta.
"Mehta će 18. marta ponovo nastupiti sa Filharmonijom, a napravićemo isti program koji je on u Beogradu dirigovao pre 60 godina", rekao je Tasovac.
 
Prema njegovim rečima, na programu će biti Debisijevo "Popodne jednog fauna", Frankove "Simfonijske varijacije za klavir i orkestar" i Berliozova "Fantastična simfonija", a solista će biti Aleksadar Madžar.
 
"Program "Pet elemenata" sastoji se od 25 koncerata raspoređenih u pet tematskih ciklusa: Zemlja, Vazduh, Vatra, Voda i tajanstveni Peti element. Za svaki od njih ćemo svirati odličnu muziku", izjavio je šef-dirigent Gabrijel Felc.
 
On je predočio da ima malu ličnu tradiciju i da uvek počinje Betovenovom "Pastoralom" i Štrausovom "Alpskom simfonijom", pa će tako nastupiti prvi put i sa Beogradskom filharmonijom.
 
Felc je rekao da program orkestra u novoj sezoni oživljava suživot s prirodom i njenim elementima kroz veliki repertoar.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.