Turneja Slobodne zone u više od 40 mesta

Filmski festival Slobodna zona kreće na svoju 11. turneju širom Srbije.
Osam najboljih filmova sa 12. izdanja Slobodne zone održanog tokom novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, od druge polovine aprila pa do kraja juna, imaće priliku da pogleda i publika u preko 40 mesta.
 
Biće prikazan film "Neruda" Pabla Laraina u kom Gael Garsija Bernal igra policijskog inspektora koji progoni čuvenog čileanskog pesnika Pabla Nerudu. Drugi film, pobednik 66. filmskog festivala u Berlinu, italijanski dokumentarac "Požar na moru" Đanfranka Rozija koji skida medijsko-senzacionalističku masku sa najveće tragedije u savremenoj istoriji i otkriva ljudsku stranu aktuelnog problema migranata.
 
Treći film koji će biti prikazan na turneji Slobodne zone je najnoviji film legendarnog Vernera Hercoga o fenomenu interneta, njegovom nesagledivom uticaju i posledicama - "Čujte i počujte". Naročito dobar prijem beogradske publike imao je film "Beskrajna poezija", o mladosti kultnog filmskog autora Alehandra Hodorovskog, oslobađanju od roditeljskih stega, istraživanju života i druženju sa najpoznatijim čileanskim boemima. 
 
Za višestruko nagrađivani dokumentarac "Pod suncem" Vitalija Manskog na festivalu se tražila karta više. Ovaj film otkriva životnu svakodnevicu diktatorske Severne Koreje, kao i ono što se krije iza nje. "Dok otvaram oči" je igrani film o mladoj Fari koja živi u Tunisu i protiv volje svoje majke peva u društveno angažovanom bendu, voli život, žurke, otkriva ljubav i noćni život svoga grada. 
 
"Ljubavnici i despot" je uzbudljivi dokumentarac o dvoje najvećih korejskih dramskih umetnika koje kidnapuje njihov najveći fan – diktator. Osmi film na turneji biće romantična komedija o čoveku koji se pravi da ne ume da pliva da bi ga spasila žena koju voli, film "Efekat vode".
 
U saradnji sa Grupom 484, u Sjenici, Nišu, Loznici i Vranju, nakon filma "Požar na moru" i u Subotici nakon filma "Sklonište", biće održane tribine koje tematizuju pitanja prisilnih migracija i izbeglištva. 
 
Program Turneje po gradovima možete pogledati OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.