Karikaturisti iz Srbije treće mesto na prestižnom takmičenju

Umetnici iz Belgije, Ukrajine i Srbije dobitnici su ovogodišnje nagrade "Nils Buž Kartun" (Niels Bugge Cartoon) za karikaturu, u oblasti komunikacija.
Žiri je dodelio prvu nagradu i tri hiljade evra belgijskom karikaturisti Piteru de Jegenu za crtež čoveka koji sedi pod otvorenim kišobranom dok na njega pada kiša slova, po ugledu na belgijskog nadrealistu Renea Magrita.
 
Ukrajinski umetnik nemačkog porekla Aleksandr Pšenijakov osvojio je drugu nagradu i 2.000 evra za crtež bombaša samoubice koji u rukama drži mapu grada i pita kako da pronađe raskrsnicu.
 
Srpski umetnik Vladan Nikolić osvojio je treću nagradu.
 
Na sajtu "Najls Budž Kartun" piše da se ta nagrada dodeljuje po peti put. Taj "Nezvanični Svetski kup karikaturista" sveta je ove godine postigao rekord jer se za takmičenje prijavilo više od 1.200 karikaturista. Tema ovogodišnjeg takmičenja je bila komunikacija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.