"Male priče" Dejvida Linča u Kulturnom centru Beograda

Dok svet uživa u novom serijalu "Twin Peaks Season 3" poznatog američkog reditelja Dejvida Linča i iznova odaje počast njegovom delu dokumentarnim filmom "Dejvid Linč: Umetnički život", Kulturni centar Beograda je odlučio da jedan od ključnih programa u godini svog 60. jubileja posveti ovom izuzetnom stvaraocu.
Od 1. do 30. septembra u Kulturnom centru Beograda biće priređena izložba "Male priče" koju čini 56 crno-belih fotografija velikog formata sa svim odlikama Linčovih filmova - čudesno preplitanje realnih referenata i fantazmagoričnih intervencija i kompozicija. Postavka "Male priče", koje su producirali galerija "Item" iz Pariza i Evropska kuća fotografije, u kojoj je izložba premijerno prikazana 2014, ekskluzivno će, po autorovoj želji, biti prikazana samo u sva tri galerijska prostora KCB-a i nigde drugde u okruženju. 
 
Iz KCB-a ističu da tom izložbom žele da pruže uvid u Linčovo vizuelno stvaralaštvo s kojim srpska javnost nije imala prilike da se upozna za razliku od njegovog kinematografskog opusa, koji ima kultni status. 
 
Izložbu će pratiti predavanja, tematska vođenja stručnjaka/stvaralaca iz različitih oblasti, eduaktivno-kretaivne radionice za srednjoškolce i mlađu studentsku populaciju i filmski program. 
 
Dejvid Linč je američki filmski i televizijski reditelj, vizuelni umetnik, muzičar i glumac. Poznat po svojim nadrealnim filmovima, Linč je razvio svoj jedinstveni vizualni stil, popularno nazivan "Linčevski stil". 
 
Kada govori o svom stvaralaštvu, sam Linč ga definiše kao intuitivno istraživanje našeg "drugog ja", naših snova, strahovanja i predrasuda, koja nisu očigledna na prvi pogled. Intuiciju definiše kao integralni sklop intelekta i emocije, razmišljanja i osećanja. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.