Bitef: Polumaratonska Kvizula uvod u maratonski Olimp

Organizatori 51. Bitefa saopštili su danas da je sve spremno za pozorišni festivala tokom koga će pubika od 22. do 30. septembra moći da vidi sedam predstava, medju kojima su polumaratonska "Kvizula" i maratonski "Olimp".
Prateći program Bitefa čiji je slogan "Epic trip" več je počeo, a on je upravo i jedan od elemenata koji ovogodišnji Bitef zajedno s glavnim programom čini drugačijim od svih prethodnih, gradeći dugi korak u lepu i sigurnu budućnost festivala, rekao je direktor Bitefa Miloš Latinović.
 
"Pred nama je 10 vrlo uzbudljivih dana koje će nam oduzeti san, ali će trajno ostati u pozitivnom sećanju, jer smo u ovakvoj situaciji uspeli da se izborimo za lepotu koja nam je nužna", rekao je Latinović pred 51. Bitef čiji nulti program počinje sutra tribinom i promocijom knjige Jana Fabra "Noćni dnevnik".
 
Umetnički direktor Bitefa Ivan Medenica naveo je da nije isključeno da će festivalske aktivnosti biti produžene i na 1. i 2. oktobar.
 
Svečano otvaranje zakazano je za 23. septembar kada će se publici, pred predstavu "Olimp" obratiti reditelj Jan Farbr, a dan pre toga publika će moći da pogleda i šestočasovnu predstavu "Kvizula", što će biti generalna proba za "narukvice" koje će publici omogućavati da tokom predstave izadju iz sale, naprave pauzu i vrate se.
 
"Biće to polumaraton koji će biti uvod i vežba za maraton", rekao je Medenica podsećajući da "Olimp", koji je sastavljen od 14 grčkih tragedija, traje 24 sata. Medenica je naveo da je njegova topla sugesija gledaocima "Olimpa" da se odupru naletima prvog sna, kako bi došli na drugi nivo svesti u kome je predstava relaksirajuća.
 
"Doći na 'Olimp' na dva tri sata, isto je kao i da niste došli... Nije dobro uzimati uzorak predstave, već je potrebno osetiti njeno specifično iskustvo", rekao je Medenica i dodao da publika ni po koju cenu ne bi trebalo da propusti prvih nekoliko sati predstave, a posebno nekoliko spektakularnih sati na kraju.
 
Bitef u Centru Sava priprema Bitef Grad u kome će publika tokom trajanja "Olimpa" moć da se odmara, jede, na tabletima čita grčke tragedije iz Olimpa, a biće i bašta za pušače.
 
Sve karte za 51. Bitef prodate su, osim manjeg broja za "Olimp".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.