Rikardo Muti diriguje Novogodišnjim koncertom u Beču

Tradicionalnim bečkim Novogodišnjim koncertom 1. januara u podne dirigovaće po peti put italijanski maestro Rikardo Muti (Riccardo Muti), saopštili su danas organizatori.
Bečki filharmoničari pripremaju poseban program s bogatim repertoarom dinastije Štraus i njenih savremenika, a koncert se prenosi u 90 zemalja sveta i prati ga više od 50 miliona TV-gledalaca. Zbog velikog interesovanja za Novogodišnji koncert, imena kupaca ulaznica se godinu dana ranije izvlače lutrijom.
 
Prijave za učešće u izvlačenju primaju se od 2. januara do 29. februara, preko vebsajta https://www.wienerphilharmoniker.at/my-account/drawing-newyearsconcert.
 
Rikardo Muti dirigovao je najpoznatijim orkestrima sveta kao što su Berlinska filharmonija, Simfonijski orkestar bavarskog radija "BayerischeRundfunk", Njujorška filharmonija i Francuski državni orkestar.
 
Od 1971. godine Muti diriguje Bečkom filharmonijom. U septembru 2010. godine postao je direktor Simfonijskog orkestra u Čikagu, a priznanje "Muzičara godine" dodelio mu je najstariji američki magazin za klasičnu muziku "MusicalAmerica".
 
Muti je dirigovao bečkim Novogodišnjim koncertom 1993, 1997, 2000. i 2004. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.