Vesni Aleksić pripala nagrada Zmajevih dečjih igara

Nagrada Rade Obrenović Zmajevih dečjih igara za najbolji roman za decu i mlade u 2017. godini pripala je Vesni Aleksić za knjigu "Krokodil peva".
Na konkurs je ove godine prispelo dvadeset romana za decu i mlade. Žiri u sastavu Valentina Hamović (predsednik), Gordana Maletić i Jelena Spasić izabrao je knjigu Vesne Aleksić, u izdanju Kreativnog centra, za najbolju.
 
U obrazloženju žirija se, između ostalog, kaže: 
 
"Ovo je knjiga o prelomnoj godini jedne savremene, mlade porodice. Danica ima sedam godina i u njenom životu dešava se mnogo toga velikog i važnog. Prvo je njen polazak u školu, a drugo rođenje mlađeg brata. Ali, pored radosti i veselja, ti događaji doneće u njenu porodicu i iznenadne probleme. Suočena s nizom izazova, Danica će, poput hrabrog redova, junački proći kroz sva iskušenja koja joj ta godina donosi. "Krokodil peva" namenjen je deci, ali će svakako biti zanimljiv i odraslima, jer će ih dirnuti i podsetiti na to koliko je teško biti dete. Ovaj roman je nezaobilazno štivo za svakog roditelja koji se trudi da bude što bolji."
 
Nagrada će biti dodeljena na dan rođenja Jovana Jovanovića Zmaja, 6. decembra, u Svečanoj sali Gradske kuće u Novom Sadu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.