Nobelovac Kazuo Išiguro planira da piše mange

Britanski pisac i dobitnik Nobelove nagrade za književnost Kazuo Išiguro planira da se oproba i u pisanju mangi, japanskih stripova.
"Često se dešava da se pisac fokusira na jednu stvar. Ja smatram da je veoma važno saradjivati s raznim ljudima i razvijati maštu", rekao je Išiguro.
 
Kako je naveo, mange su ga interesovale od detinjstva i u toku su pregovori s američkom izdavačkom kućom. Književnik japanskog porekla je izjavu dao u Stokholmu, gde se održava nedelja Nobelovih proslava.
 
Išiguro se rodio u Nagasakiju i pozdravio je dodelu Nobelove nagrade za mir Medjunarodnoj kampanji za zabranu nuklearnog oružja.
 
"U neku ruku sam odrastao u senci atomske bombe jer je moja majka patila od posledica tog bombardovanja", izjavio je pisac.
 
Išiguro je, između ostalog, autor romana "Ne daj mi da odem" i "Ostaci dana".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.