Milisav Savić dobitnik nagrade "Dejan Medaković"

Nagrada "Dejan Medaković" biće dodeljena Milisavu Saviću za knjigu "Epska Srbija" u sredu, 10. januara u Svečanoj sali Gradske kuće u Novom Sadu.
Nagradu, u čast akademika Dejana Medakovića, od 2008. godine dodeljuje novosadska Izdavačka kuća "Prometej".
 
Milisav Savić je prozni pisac, književni istoričar i prevodilac, a knjiga za koju je nagrađen predstavlja svojevrsno "putovanje kroz stvarne i mitske predele srpske epike", ali i "uzbudljivu priču sa lucidnim komentarima".
 
Pre njega, nagradu "Dejan Medaković", dobijali su Momo Kapor, Miodrag B. Protić, Aleksandar Gatalica, Dinko Davidov...
 
Nagrada će mu biti uručena u sredu, 10. januara, sa početkom u 11 časova, a tom prilikom će se obeležiti i 28 godina postojanja Izdavačke kuće "Prometej".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.