Miša Janketić dobitnik nagrade "Joakim Vujić"

Kragujevački Knjaževsko-srpski teatar odlučio je da Statuetu "Joakim Vujić" dodeli glumicu Mihailu Miši Janketiću.
Žiri u sastavu Dragan Jakovljević, reditelj, predsednik žirija, Miloš Krstović, direktor Knjaževsko-srpskog teatra, Ivana Nedeljković, glumica i predsednica Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije, Željko Jovanović, pozorišni kritičar i Čedomir Štajn, glumac, obrazložio je svoju jednoglasnu odluku rečima da "Knjaževsko-srpski teatar ima čast i zadovoljstvo da gospodina Mihaila Mišu Janketića uvrsti u plejadu dobitnika Statuete 'Joakim Vujić' za doprinos pozorišnom životu Srbije". 
 
"Njegova glumačka ličnost obogatila je pozorišnu, filmsku i TV scenu Srbije i bivše Jugoslavije proteklih decenija. Igrajući podjednako uspešno u najraznovrsnijem repertoaru i u najrazličitijm žanrovima, na pozorišnoj sceni, TV ekranu, radiju, filmu postao je laureat najvažnijih priznanja: od Sterijinih nagrada i 'Zlatnih ćurana' do Dobričinog prstena i 'Pavla Vuisića' za životno delo. Statueta 'Joakim Vujić' se prirodno pridružuje ovoj niski nagrada i priznanja bardu naše scene", navodi se u obrazloženju žirija.
 
Statueta se svake godine za Dan teatra na Sretenje, 15. februara, svečano uručuje laureatu za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji. 
 
Prsten sa likom Joakima Vujića dodeljen je glumcu Bratislavu Slavkoviću Keši za izuzetan doprinos razvoju Knjaževsko-srpskog teatra i afirmaciji njegovog ugleda u zemlji i inostranstvu. 
 
Medaljon sa likom Joakima Vujića za pomoć pri unapređenju rada Teatra i ostvarivanje programskih ciljeva, kao i promociju pozorišta u širem regionu dodeljuje se Kompaniji "Prizma d.o.o." iz Kragujevca.
 
Godišnje nagrade Teatra dodeljuju se Sanji Matejić za ulogu Sonje Aleksandrovne u predstavi "Ujka Vanja" Antona Pavloviča Čehova u režiji Jovana Grujića, Saši Đorđeviću, šefu tehnike i materijalnom knjigovođi Snežani Nedeljković za izuzetnu posvećenost poslu i ostvarene rezultate u protekloj godini.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.