Ukradena Šagalova slika vraća se vlasnicima posle 30 godina

Platno Marka Šagala, ukradeno pre 30 godina iz doma jedne porodice u Njujorku, biće konačno vraćeno vlasnicima, objavio je FBI.
Slika Otelo i Desdemona iz 1911. ukradena je iz stana Ernesta i Roze Heler uz još desetak drugih umetničkih dela i nakita.
 
Šagal je pronađen nakon što je vlasnik galerije u Vašingtonu prošle godine dva puta odbio da kupi sliku. Uputio je vlasnika da od nadležnih vlasti pribavi potvrdu o vlasništvu.
 
"U tom smo se trenutku uključili", kazao je specijalni agent Mark Hes, član tima FBI za krađe umetničkih dela.
 
Muškarac iz Merilenda koji je pokušao da proda sliku držao ju je godinama na tavanu. Sliku je dobio vrlo brzo nakon što je ukradena od osobe za koju se sumnja da ju je ukrala iz stana na Menhetnu. Na slici koju je muškarac pokušao da proda još uvek su bila upisana imena vlasnika Heler.
 
Lopovi neće biti kazneno gonjeni jer je prošao zakonski rok u kome je trebalo da bude pokrenut progon.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.