Leonu Lučevu nagrada za najboljeg glumca u Sarajevu

Nagradu za najbolji film takmičarskog programa Sarajevo film festivala dobio je "Aga" bugarskog reditelja Milka Lazarova, a "Srce Sarajeva" za režiju dobila je Ioana Uricaru za film "Lemonade".
Leonu Lučevu nagrada za najboljeg glumca u Sarajevu
Foto: Pixabay
Nagrada za najboljeg glumca pripala je Leonu Lučevu, koji tumači glavnog junaka srpskog filma "Teret" reditelja Ognjena Glavonića.
 
Hrvatski glumac u filmu igra Vladu, kamiondžiju u vreme NATO bombardovanja Srbije 1999. godine, koji prevozi nepoznati teret sa Kosova u Beograd.
 
"Dok prolazi kroz razorenu zemlju, okružen posledicama rata, pokušavajući da pronađe put, Vlada ne zna i ne želi da sazna šta je to što prevozi, ali taj tovar vremenom postaje teret koji nosi u sebi", navode promoteri filma.
 
"Teret" je imao svetsku premijeru u Kanu gde je izazvao višeminutne ovacije publike, a pored Leona Lučeva glumačku ekipu čine i Pavle Čemerikić, Tamara Krcunović, Ivan Lučev i Igor Benčina. Publici u Srbiji biće premijerno prikazan na Festvalu autorskog filma krajem novembra u Beogradu, a nakon toga naći će se i na repertoarima bioskopa u zemlji.
 
"Srce Sarajeva" za najbolji dokumentarni film dobio je Nebojša Slijepčević za film "Srbenka".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.