Vukosavljević: Kulturno nasleđe Srbije biće dostupno građanima "na jedan klik"

Ustanove kulture u Srbiji dobile su Pravilnik o bližim uslovima za digitalizaciju kulturnog nasleđa kojim se određuju jasna uputstva da se kulturno nasleđe sačuva u digitalnom obliku i da bude građanima dostupno "na jedan klik", izjavio je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.
Vukosavljević: Kulturno nasleđe Srbije biće dostupno građanima "na jedan klik"
Foto: 021.rs
Vukosavljević koji je potpisao Pravilnik, čime je on stupio na snagu, na skupu o tome u Narodnom muzeju Srbije je rekao da je proces digitalizacije strateško opredeljenje Vlade i da ima razloga da bude zadovoljan napretkom tog procesa.
 
"Mi smo kao Ministarstvo kulture i informisanja, naravno u punoj saradnji sa našim ustanovama kulture i Ministarstvom za telekomunikacije Vlade Srbije i mnogim pojedincima, uspeli da dođemo do ovoliko velikog iskoraka, koji je samo jedna od faza u procesu digitalizacije", rekao je Vukosavljević.
 
Vukosavljević je u Narodnom muzeju uručio zahvalnice državnim organima, ustanovama, kompanijama, obrazovnim institucijama i pojedincima koji su pomogli u sprovođenju digitalizacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.