Uz nekoliko klikova do stotine megabajta memorije na iPhone-u

Najgora stvar sa iPhoneom 6 i iPhoneom SE je njihov prostor za skladištenje podataka od 16 GB.

U današnje vreme ta količina memorije jednostavno nije dovoljna.

Kako biste ipak uspeli da "preživite" sa samo 16 GB memorije, moguće je izvesti nekoliko trikova, ali sada se pojavio jedan koji čini pravu razliku.

Ovaj vrhunski trik odnosi se na sadržaj koji je jednostavno preveliki da bi stao u dostupnu memoriju uređaja. Dobar primer za to je igrica "The Lord of the Rings: The Two Towers" koja je "teška" gotovo sedam gigabajta. Verovatno je da toliko mesta na uređaju nemate, ali postoji način da ga ipak stvorite.

Jednostavno sa iTunesa pokušajte da skinete bilo koji sadržaj koji prelazi dostupno mesto za skladištenje u vašem uređaju. Očigledno je da iPhone neće preuzeti ništa i dobićete obaveštenje da postoji greška ili problem.

Jednom kada odbacite tu poruku idite na Settings, izaberite General, a zatim About i trebalo bi da vidite nekoliko stotina megabajta dodatnog prostora za skladištenje podataka koji će se pojaviti niotkuda. Ponovite postupak i moglo bi se pojaviti još prostora za skladištenje.

Testirajući ovu metodu na iPhoneu 5C stvoreno je 400 megabajta na fabrički dostupnih 4 gigabajta. To znači da je memorija uređaja povećana za neverovatnih 10 odsto.

Na Redditu su neki korisnici rekli da su na ovaj način uspeli da stvore i nekoliko gigabajta prostora pored onog koji su već imali.

Nije jasno šta se događa s uređajem prilikom korišćenja ovog trika i otkud se memorija stvara, ali je verovatno da iPhone čisti svoju cache memoriju.

Autor: N1

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija