Ažurirajte Adobe Flash

Ako i dalje koristite Flash, treba da znate da je Adobe uradio novu ispravku kako bi rešio sigurnosni propust koji omogućava hakerima pristup vašem računaru uz pomoć virusa.

Propust je otkriven na računarima koja koriste Windows 10 kao operativni sistem, ali Adobe je novo ažuriranje osigurao ne samo za računare koji koriste Windows, već i one koji koriste Mac OS X, Linux i Chrome OS.

Proofpoint i FireEye su između ostalih istraživali kako funkcioniše ransomware, maliciozni virus koji zaheva od korisnika novac da im omogući ponovni pristup računaru. Obavestili su kompaniju koja je 7. aprila obezbedila ispravku. Veruje se da je virus aktivan od poslednjeg dana marta.

Korisnicima se savetuje da odmah ažuriraju Flash, bez obzira na to koji operativni sistem koriste. Iako malware napada samo Window 10, najsigurnije je da svi ažuriraju Flash.

Autor: 021
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija