Facebook Messenger omogućio direktno deljenje Dropbox datoteka

Deljenje datoteka koje su spremljene na nekom od brojnih servisa u oblaku i do sada je bilo moguće putem Facebook Messengera, ali na nešto drugačiji način.

Prvo je trebalo da otvorite svoju Dropbox aplikaciju, pronađete datoteku koju želite da podelite s prijateljem ili više njih, kopirate link, potom taj isti link "zalepite" u prozor konverzacije da bi "sagovornik" s druge strane mogao da preuzme datoteku.

Ako ste jedan od onih koji često deli datoteke sa svojim Facebook prijateljima, onda ovaj proces, iako ne traje predugo, ume da bude pomalo nespretan. Zato su u Facebooku manipulaciju datotekama koje su smeštene na Dropboxu, a želite da ih delite u Messengeru sasvim pojednostavili.

Od sada sve svoje tekstualne datoteke, fotografije ili video možete podeliti direktno u "chat" prozoru Facebook Messengera. Dok imate otvoren "chat", dovoljno je da odaberete opciju "More" ("Više") i otvoriće vam se sve vaše datoteke smeštene na Dropbox servisu za čuvanje.

Naravno, prvi je preduslov da na vašem pametnom telefonu imate instalirane obe aplikacije, Facebook Messenger i Dropbox. U svakom slučaju, za sve oni koji često dele datoteke ovo je vrlo korisna opcija.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija