Nintendo NX konzola stiže 2017. godine

Nova Nintendo konzola, poznata i kao NX, u fokusu je brojnih spekulacija i glasina već neko vreme, a kompanijini fanovi takođe u iščekivanju diskutuju o novoj konzoli.

Nintendo je sada zvanično, preko svog Twitter kanala, objavio da će NX konzola biti lansirana u martu naredne godine. Nintendo NX će biti naslednik Wii U konzole, koja nije uspela da se na tržištu izbori sa mnogo moćnijim Sony PlayStation 4 i Microsoft Xbox One modelima. Malo je toga poznato o NX konzoli, koja je prvobitno najavljena početkom prošle godine.

Jedina stvar, koju je Nintendo potvrdio, jeste da će NX biti potpuno novi koncept, baziran na novim idejama. Nezvanične informacije i glasine sugerišu da će AMD biti zadužen za pokretanje konzole, koja će koristiti i neki oblik Android platforme (mada je ovo kasnije opovrgnuto od strane Nintenda).

U svakom slučaju, početak naredne godine će biti veoma bitan kako za Nintendo, tako i za tržište konzola. Očekuje se da će i Sony i Microsoft svoj novi hardver predstaviti na ovogodišnjem E3 sajmu, tako da ne bi bilo iznenađenje da u tom periodu i Nintendo najavi svoju NX konzolu.

Autor: Benchmark

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija