Automatska kola, virtuelni asistenti i roboti deo naših života do 2020.

Stručnjaci smatraju da će tokom 2016. godine uređaji postati sposobni da "uče", kao i da će automatizacija doma postati opšti trend.

Sposobnost da uređaji "uče" dovešće do stvaranja virtuelnih asistenata, automatskih vozila, pa čak i do toga da "razgovarate" sa svojim uređajima baš kao sa svojim ukućanima.

Na najvećem svetskom sajmu potrošačke tehnike, koji je ove godine održan u Las Vegasu, proizvođači su najavili i ponudu robota. Neki od njih će zamenjivati radnike na aerodromima i u hotelima. Drugi će obavljati sve one vama mrske kućne poslove.

Kada govorimo o kućnim poslovima, vaš dom će ugodnijim učiniti i usavršavanje IoT (Internet of Things) tehnologije. Zahvaljujući jednostavnoj aplikaciji omogućena je kontrola svih povezanih uređaja. Pomoću telefona organizovaćete uključivanje svetla, kuvanje kafe, pranje veša, jačinu muzike.

Automatizacija doma i povezivanje uređaja će se razviti toliko da će, prema procenama sajta Business Insider, do 2020. godine svet učiniti neprepoznatljivim.

Dakle, realnost sa kojom bi trebalo da se pomirimo jeste da tehnologija konstantno napreduje i navodi nas na razmišljanje na koji način će ovakve inovacije uticati na naš život. 

  • Mikan

    21.08.2016 10:22
    Bolje da usavrše elektro pogon
    Preko iste te jednostavne aplikacije hakeri će kontrolisati rernu i ostale uređaje povezane na kućnu mrežu i tako izazivati nesreće. Što se tiče automatizovane vožnje ni od toga nema ništa jer čovek je navikao da kontroliše a ne da bude kontrolisan. Jedina korist od samostalnih vozila je pomoć nepokretnima,obolelima i starima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija