Nokia se vraća sledeće godine

Nokia je jedan od najiščekivanijih povratnika u svet mobilnih telefona, a u četvrtak su na svojim stranicama potvrdili da će u prvoj polovini sledeće godine predstaviti prve pametne telefone s Androidom.

Iza Nokijinih telefona stoji kompanija HMD Global, s kojom je pre nekoliko meseci dogovoreno desetogodišnje licenciranje uređaja.

Arto Nummela, direktor HMD Globala, u službenom saopštenju navodi kako su uzbuđeni zbog povratka jednog od najpoznatijih imena u svetu mobilnih telefona i da će raditi na kvalitetu i dizajnu po kojima je Nokia bila poznata.

U isto vreme na Nokijinim stranicama opet su se našli u prodaji i osnovni telefoni s Nokijinim imenom. Sada se radi o osnovnim telefonima, ali oni otvaraju prostor za ono što će stići sledeće godine.

Nokia je eksperimentisala s Androidima pre nego što ih je Microsoft kupio, a prvi uređaj je bio tablet.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).