VIDEO: Šal koji štiti od zagađenja

Francuska startap kompanija predložila je zanimljiv spoj mode i tehnologije - Wair, pametni šal sa ugrađenom respiratornom maskom, odnosno filterima za čestice koje zagađuju vazduh.
Pametni šal u sebi krije respiratornu masku, a uz aplikaciju na pametnom telefonu vlasnik šala moći će da zna kada treba da ga stavi preko usta, odnosno kada da stavi masku skrivenu ispod šala. 
 
Francuska kompanija pametni šal planira da pusti u prodaju tokom ove godine. 
 
"Ovo je spoj mode, sistema filtriranja vazduha i aplikacije za prevenciju udisanja zagađenog vazduha", rekla je vlasnica kompanije Karolin Van Rentgerhem dodavši da je zaštita od zagađenja bitna, ali da bi ljudi više koristili maske koje ne izgledaju zastrašujuće. 
 
Wair, poput telefona, mora da se puni putem mikro USB porta. Šal će se prati kao i svaki drugi komad odeće, pod uslovom da se iz njega izvadi filter koji mora da se menja onda kada aplikacija na to podseti.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija