NASA: Tragovi o vanzemaljskom životu za 20 godina

Naučnici bi mogli da otkriju tragove vanzemaljskog života tokom sledećih 20 godina i time odgovore na jedno od najbitnijih pitanja čovečanstva, rekao je viši zvaničnik Američke agencije za istraživanje svemira NASA, doktor Kevin Hend.
Kao jedan od vodećih zvaničnika uključenih u misiju istraživanja Jupiterovog meseca, Kevin Hend kaže da bismo mogli da vidimo prve znake života ispod kore leda kojom je mesec okovan, prenosi Njujork tajms.
 
Početak izviđačke misije se očekuje 2024. ili 2025. godine. Nakon što prva letelica osmotri planetu i ukoliko budu primećeni znakovi života, bila bi poslata i druga letelica, koja bi došla u kontakt sa površinom meseca i dublje istražila prirodu Evrope.
 
Tehnološki, to je sve apsolutno moguće, ali zahteva javnu podršku, dodao je Hend.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija