Facebook uskoro uvodi dislike?

Korisnici Facebooka godinama su mogli samo da lajkuju objave na ovoj društvenoj mreži pa su od Marka Zakerberga tražili uvođenje 'palca dole' kojim bi mogli da izraze nezadovoljstvo objavama i fotografijama na ovoj mreži.

Šef Facebooka odavno je rekao kako neće uvesti 'dislike' na Facebook, ali u ovoj kompaniji su se ipak odlučili na promene pa su uveli reakcije na objave, a jedna od tih reakcija je i ljuti smajlić kojim korisnici mogu izraziti svoju ljutnju i nezadovoljstvo sa stvarima na Facebooku.

Toliko željeni 'palac dole' uskoro bi ipak mogao postati dostupan na ovoj mreži, ali (barem za sada) korisnici ipak neće moći 'dislajkujui' sadržaj na news feedu, već bi on uskoro mogao postati dostupan u Messengeru.

Naime, kako su objavili na Tech Cruncheu, ova kompanija trenutno testira mogućnost reakcija na poruke unutar Messengera na sličan način na koji danas u iMessageu korisnici mogu reagovati na svaku poruku – pritiskom prsta na poruku na ekranu se pojave reakcije poput srca, palca gore i dole, uzvičnika i smeha.

Prema fotografijama objavljenim na ovoj stranici, a koje im je poslao jedan korisnik Fejsa, unutar Messengera biće moguće reagovati na pojedine poruke te ova kompanija trenutno testira reakcije poput srećnih, tužnih i ljutih smajlića, palca gore i – palca dole.

Iz Facebooka su novinarima Tech Crunchea potvrdili testiranje reakcija unutar Messengera kojima će korisnicima omogućiti 'izražavanje svojih osećaja putem smajlića', ali kako je reč o testu, nije poznato da li ova društvena mreža na kraju zaista i predstaviti ovu opciju (odnosno, ako je predstavi, da li će biti dostupna i reakcija palac dole), a deo korisnika nada se kako bi ovo mogao biti korak bliže prema uvođenju dislikea i na sam news feed.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija