Nagrada od 100.000 dolara za hakovanje

Kako bi unapredila svoj sistem zaštite računara od virusa, kompanija "AgileBits" ponudila 100.000 dolara onome ko uspe da probije njihovu lozinku u "1Password" programu namenjenom zaštiti podataka.
"1Password" je ranije nudio 25 hiljada dolara svakom uspešnom "hakeru" za ovaj isti zadatak, ali je nagrada za uspešno razbijanje lozinke sada povećana i to četiri puta.
 
Hakovanje "1Passworda" nije nimalo jednostavan zadatak, iako developeri pripremaju posebnu dokumentaciju koja bi trebalo da pomogne onima koji će pokušati da osvoje nagradu.
 
Da bi kandidat osvojio ovoliki novac potrebno je da pronađe skrivenu enkriptiranu tekstualnu datoteku koja se nalazi na zaštićenom delu računa. Kao dokaz za uspešan lov na lozinku kompaniji je potrebno dostaviti tačan tekst koji je skriven kako bi se dokazalo uspešno probijanje lozinke, piše e.Week.com.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija