Google Maps pronalazi gde ste parkirali automobil

Brojnim vozačima se vrlo često dešava da ispred velikih tržnih centara ne mogu da pronađu gde su parkirali svoj automobil.

Zahvaljujući nadograđenoj aplikaciji Google Maps, uskoro će zaboravljanje četverotočkaša postati prošlost.

Kompanija Google će u već postojeću aplikaciju Google Maps instalirati nove opcije. Korisnici Androida već mogu u najnovijoj beta aplikaciji Maps app isprobati rad nadograđene opcije, koja ustvari pamti lokaciju vašeg automobila, prenosi Gadgets Now.

U aplikaciji možete postaviti lokaciju gde se parkirali automobil. Takođe, moguće je uneti i neki dodatni podsetnik, kao na primer na kojem spratu, u kojem delu ili u blizini čega se nalazi parking. Pored toga, aplikacija vam može reći i koliko dugo je vaš automobil parkiran na istom mestu. Možete čak i uslikati gde ste parkirali auto kako biste lakše zapamtili lokaciju.

Appleova aplikacija Maps takođe ima sličnu opciju, ali ona zahteva da iPhone bude spojen sa automobilom preko Bluetootha.

Početkom ove sedmice, Google Maps je omogućio korisnicima aplikacije Maps da mogu deliti lokaciju parkiranog automobila sa drugima. Međutim, ova opcija mogla bi dovesti u pitanje privatnost korisnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija