VIDEO: Nokia se vraća u velikom stilu

Kompanija HMD Global, koja je kupila prava na korišćenje brenda Nokia, u narednih nekoliko godina želi da postane najveća mobilna kompanija Android tržišta.

Ove godine su predstavili tri modela sa solidnim hardverom i pristupačnom cenom, čija prodaja na globalnom tržištu počinje uskoro.

Prema glasinama koje kruže internetom poslednjih meseci, čini se da ono najbolje od HMD-a, odnosno Nokije, tek dolazi. Njihovi inženjeri, navodno, trenutno pripremaju najjaču Nokiju do sada, model 9 koji bi hardverski mogao da konkuriše najjačim pametnim telefonima na tržištu, Samsungovom Galaxy-ju S i iPhone-u.

Prema tim glasinama, Nokia 9 će imati Snapdragon 835 procesor, 6GB RAM-a i 64, odnosno 128GB memorije koja će se moći da se proširi microSD memorijskim karticama, kao i bateriju kapaciteta 3.800mAh.

Možemo da očekujemo i OLED ekran dijagonale 5,5 inča, dve zadnje kamere i opcije poput vodootpornosti, skenera oka i OZO audio tehnologije. Ako se te glasine pokažu istinite i ako ovaj smartfo bude povoljnije cene u odnosu na konkurenciju, Nokia 9 bi zaista mogla da privuče veliki broj korisnika, što bi mogao da bude prvi veliki korak ka ispunjenju ambicija čelnika te kompanije i njenog povratka na vrh mobilnog tržišta.

Zvanično predstavljanje Nokije 9 možemo da očekujemo u junu ove godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija