VIDEO: Fejsbuk nam donosi komunikaciju u virtuelnoj realnosti

Facebook je nedavno najavio VR aplikaciju pod nazivom Spaces, a nova aplikacija predstavlja još jedan način druženja sa prijateljima, ali ovaj put u virtualnoj stvarnosti.
Facebook Spaces započinje sa avatarom kojeg kreirate i prilagođavate prema svom liku, posle čega možete preko mesindžera da pozovete prijatelje sa kojima ćete se družiti u VR razgovorima. Zajedno možete da gledate Facebook 360 video zapise, crtate različite objekte i prikazujete fotografije u VR slajdovima. 
 
Budući da velika većina korisnika još uvek ne poseduje VR uređaje, interakciju možete da ostvarite i putem video poziva na mesindžeru, gde se osobe u virtelnoj realnosti pojavljuju kao avatari osobi bez VR-a i obrnuto, osobama u VR-u se osoba sa video poziva pojavljuje kao 2D video. 
 
Ova pomalo bizarna VR aplikacija uskoro kreće u beta testiranje za Oculus Rift uređaj i predstavlja svojevrsni društveni eksperiment. Platforma će, u nekom trenutku, biti dostupna i developerima, koji će moći da nadograđuju ono što je Facebook započeo.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija