VIDEO: Rusi napravili robota koji će navijače štititi od huligana

Ruski naučnici ponudili su rešenje kako da zaštite strane navijače od lokalnih nasilnih huligana na Svetskom nogometnom prvenstvu sledeće godine sa robotom-telohraniteljem koji može detektovati agresivnost.
VIDEO: Rusi napravili robota koji će navijače štititi od huligana
Foto: 021

AlanTim je objavio video u kojem se vidi robot koji se kreće okolo i izgovara ohrabrujuće poruke sportskim fanovima koji planiraju da putuju u Rusiju na leto naredne godine.

Istraživači sa moskovskog Instituta tehnologije (MIT) rekli su kako robot na četiri noge može detektovati ljudsku emociju i kontaktiraće policiju automatski ako uoči agresivno ponašanje, a u slučaju da shvati da ne može biti rešeno diplomatskim razgovorom.

Rusi su prvo ponudili pomoć Britancima koji strahuju od odlaska tamo.

"Pročitao sam vest da mnogi engleski navijači imaju sumnje koje se odnose na sigurnost posete Rusiji. Ne treba da se brinete. Lično ću vas čuvati. Pratiću vas u Moskvu i sačuvati od svih problema", kaže robot AlanTim.

Svetsko prvenstvo održaće se od 14. juna do 15. jula 2018. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija