Huawei na Forbsovoj listi najvrednijih brendova ove godine

Kineska kompanija Huawei našla se na Forbsovoj listi Najvrednijih brendova za 2017. godinu i jedini je kineski brend na ovoj listi.
Huawei na Forbsovoj listi najvrednijih brendova ove godine
Foto: Pixabay
Huawei se našao na 88. mestu sa vrednošću brenda od 7,3 milijardi dolara, što predstavlja povećanje od devet posto u odnosu na prethodnu godinu i jedini je kineski brend na ovoj listi.
 
Forbs svake godine bira 100 najvrednijih brendova među više od 200 međunarodnih brendova iz svih krajeva sveta. Ove godine, među prvih 100 su se našle kompanije iz 15 zemalja, i najbrojnije su naravno bile kompanije iz Sjedinjenih Država koje su zauzele 56 mesta, a iza njih su se našle Nemačka, Francuska i Japan sa 11, 7 i 6 kompanija, tim redom. 
 
Tehnologija je nesumnjivo najvrednija industrija zauzevši 18 mesta na listi, dok su 9 od prvih 15 kompanija iz oblasti tehnologije. Apple se po 7. uzastopni put našao na prvom mestu. 
 
Što se tiče ostalih industrija, na listi se našlo 13 kompanija iz finansijske industrije, među kojima je najvrednija American Expreš procenjena na 24,5 milijardi dolara i zauzela je 22. mesto. 
 
Na listi je, stoji u saopštenju, i 12 kompanija koje proizvode robu široke potrošnje, a prvo mesto u ovoj kategoriji je pripalo brendu Gillette, koji je procenjen na 19,2 milijarde dolara i naša se na 28. mestu. 
 
U saopštenju se kaže da je Huawei tokom 2016. godine značajno nadmašio konkurente u svojoj industriji, zahvaljujući rastu ugleda Huawei brenda među kupcima širom sveta. Ovaj trend se nastavio tokom prvog kvartala 2017. godine u skladu sa stalnim rastom broja prodatih pametnih telefona. 
 
Prema statističkim podacima vodećih instituta kao što su IDC, SA i Trendforce, Huawei je zauzeo 3. mesto na svetu i 1. mesto u Kini po broju prodatih pametnih telefona, što učvršćuje njihov vodeći položaj na međunarodnom planu. 
 
Rast ugleda Huawei brenda je potvrđen kroz istraživanja brojnih uglednih instituta širom sveta. 
 
Pored toga što je došao na Forbsovu listu najvrednijih brendova za 2017. godinu, u oktobru 2016. godine Huawei se našao na Interbrand listi "Top 100" najvrednijih brendova na svetu i popeo se na 72. mesto, što predstavlja najbrži uspon u tehnološkoj industriji. Našao se i na "Global 500" listi najvrednijih brendova za 2017. godinu, na kojoj je zauzeo 40. mesto, što predstavlja napredak od 7 mesta u odnosu na prethodnu godinum, navedeno je u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).