Gugl, Tviter i FB tvrde da će poboljšati tehnologiju protiv terorizma

Kompanije Gugl i Tviter saopštile su danas da rade na poboljšanju tehnologije identifikovanja i uklanjanja neprimerene sadržine sa društvenih mreža, uključujući objave koje su vezane za terorizam, dok je Fejsbuk poručio da namerava da svoju platformu učini "neprijateljskim okruženjem" za teroriste.
Gugl, Tviter i FB tvrde da će poboljšati tehnologiju protiv terorizma
Foto: Pixabay
Ove kompanije su to saopštile nakon što su sinoć u Londonu izvedeni najnoviji teroristički napadi, a britanska premijerka Tereza Mej optužila internet kompanije da saučestvuju u terorističkim napadima tako što ekstremističkim stavovima pružaju "bezbedan prostor koji im je potreban za širenje". 
 
"Nastavljamo da širimo upotrebu tehnologije u okviru sistematskog pristupa uklanjanju tog tipa sadržine", saopštio je Nik Pikls, šef službe za javnu politiku u kompaniji Tviter. 
 
Gugl je saopštio da je posvećen radu u partnerstvu sa vladom i nevladinim organizacijama u odgovoru na ove izazovne i složene probleme, te da deli vladinu posvećnost obezbeđivanju da se "glas terorista ne čuje na internetu". 
 
"Koristeći kombinaciju tehnologije i ljudske analize, intenzivno radimo na uklanjanju terorističke sadržine sa naše platforme čim za takvu saznamo, i ako saznamo za hitan slučaj koji preti da naškodi nečijoj bezbednosti, obaveštavamo policiju o tome", saopštio je Sajmon Milner, direktor za politiku u kompaniji Fejsbuk. 
 
Londonska policija nije saopštila kakvu su ulogu imale, ako su uopšte imale, društvene mreže ili informacije sa interneta u sinoćnom napadu. Mediji su objavili da je, nekoliko sati uoči terorističkih napada u Londonu, Islamska država navodno koristila aplikaciju Telegram za razmenu poruka da bi pozvala na napade. Britanski mediji prenose da su navodno razmenjivane poruke u kojima se tražilo "ubijanje krstaških civila, gaženjem vozilima".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija