Iz Motorole stiže ekran koji će se sam popravljati?

Američka patentna kancelarija objavila je patent koji je podnela Motorola, a koji opisuje tehnologiju za ekrane koji će imati sposobnost da se sami poprave.
Iz Motorole stiže ekran koji će se sam popravljati?
Foto: Pixabay

U ovoj kompaniji su osmislili sistem koji je u stanju da, u slučaju kad se staklo ekrana razbije ili ošteti na neki drugi način, popravi oštećenje bez odlaska na servis.

Pre svega, ekran treba da bude prekriven posebnim polimerom koji može da "pamti" svoj izvorni oblik i vrati se u njega prilikom brzog zagrevanja. Ispod displeja treba da se smeste elementi koji mogu da zagreju staklo na potrebnu temperaturu, a koji bi se pokretali – posebnom aplikacijom.

Osim putem aplikacije i ugrađenih grejača, ovakve polimerne ekrane bi bilo moguće popraviti i drugim izvorima toplote, poput telesne ili posebnog spoljašnjeg grejača.

Iako ovakav način popravljanja stakla sigurno ne bi mogao da popravi baš sve vrste oštećenja, u Motoroli se nadaju da bi barem ona manja lako mogla da se poprave a da se ceo ekran menja u servisu.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija