Sony bi mogao platiti odštetu kupcima zbog tvrdnji da su uređaji otporni na vodu

Kupci Sonyjevih uređaja iz porodice Xperia, kojima su se uređaji pokvarili nakon potapanja u vodu, mogli bi dobiti odštetu.
Sony bi mogao platiti odštetu kupcima zbog tvrdnji da su uređaji otporni na vodu
Foto: Pixabay
Federalni sud u Njujorku je odobrio tužbu protiv Sonyja zbog tvrdnji da su mobilni telefoni i tableti ove kompanije vodootporni.
 
U tužbi se navodi da je Sony obmanuo kupce reklamiranjem svojih mobilnih ističući da su vodootporni, dok oni ustvari nisu dizajnirani za korišćenje pod vodom, nego su na vodootpornom nivou u smislu zaštite. U tužbi se traži produženje garancije kupljenih uređaja na dodatnih 12 meseci ili povrat 50 odsto novca plaćenog za uređaje.
 
Sony se 1. decembra mora nagoditi sa sudom i dogovoriti konačne uslove, tako da bi se iznos mogao menjati.
 
Tužba se odnosi samo na kupce u SAD-u.
 
Uređaji na koje se odnosi tužba su: Xperia M2 Aqua, Xperia M4 Aqua, Xperia ZR, Xperia Z Ultra, Xperia Z1, Z1s, Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z3, Z3 Compact, Z3v, Z3+, Z3+ Dual, Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3 Tablet Compact i Xperia Z4 Tablet.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).