Tviter za skoro dve godine ugasio 940.000 naloga

Tviter je saopštio da je od od 2015. do kraja juna 2017. godine ugašeno 940.000 naloga na kojima se "opravdavao terorizam", i to više zbog internih procedura nego zbog zahteva vlasti.
Tviter za skoro dve godine ugasio 940.000 naloga
Foto: Pixabay
Samo tokom prvih šest meseci ove godine iz tog razloga je ugašeno 299.649 naloga, a prema Tviteru, 95 odsto od toga je otkriveno zahvaljujući sopstvenim sredstvima te kompanije.
 
Samo jedan odsto gašenja je bio na zahtev vlasti, a tri četvrtine ugašenih naloga nije poslalo nijedan tvit.
 
Nalozi zatvoreni zbog "odbrane terorizma" su oni koji "aktivno promovišu ili pozivaju na nasilje povezano sa grupama međunarodno priznatim kao terorističke" ili koji "promovišu" te organizacije.
 
Internet kompanije se najčešće oslanjaju na algoritme da bi otkrile tu vrstu sadržaja.
 
Tviter je, kao i druge društvene mreže, često optuživan da služi kao platforma za šokantne ili sadržaje koji su protivpravni u nekim zemljama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija