VIDEO: Niko neće telefon tvorca Androida

Tržištem top modela pametnih telefona trenutno u potpunosti vladaju dve kompanije, Samsung i Apple, a sve je popularniji i Huawei čiji telefoni mogu da se pohvale odličnim hardverom i nižom cenom u odnosu na lidere na tržištu.
Tvorac Androida Endi Rubin nedavno je predstavio Essential Phone, telefon čije karakteristike, barem na papiru izgledaju odlično: 5,7-inčni ekran (bez ivica) rezolucije 2560 x 1312 piksela, Snapdragon 835 procesor, 4GB RAM-a, 128GB memorije i priključak USB Type-C. Dakle, sve ono što se od top modela u 2017. godini i očekuje. 
 
Najveći problem je, međutim, cena od 700 dolara, zbog koje su neki novinari i pre početka njegove prodaje, bili skeptični prema uspehu Essential Phonea, pogotovo jer je reč o kompaniji o kojoj javnost ne zna previše. 
 
Prvi izveštaji o prodaji ovog uređaja ukazuju na Rubinov veliki debakl, jer je tokom prvog meseca od kada je stigao na tržište, prodato samo 5.000 Essential telefona i to posredstvom operatera Sprint, jedinog koji ima ovaj telefon u svojoj ponudi. Iako se te cifre odnose samo na telefone prodate preko Sprinta, a ne i na prodaju otključanih uređaja, većina analitičara i novinara se slaže da ta brojka nije puno veća. 
 
Inače, vrednost Essentiala je procenjena je na više od milijardu dolara, a kompanija, prema izveštajima medija, ima resurse kojima bi mogla da preokrene situaciju na mobilnom tržištu, ali i da napadne druga tržišta jer za njega, navodno, već pripremaju pametnog asistenta i pametne naočare.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija