Facebook testira novu opciju za otkrivanje lažnih vesti

Facebook je objavio da ispituje novu opciju "kontekst" pomoću koje će korisnici moći da saznaju više o poreklu objava na društvenoj mreži. Facebook želi tako još jednom da pokaže da se bori protiv dezinformacija.
Facebook testira novu opciju za otkrivanje lažnih vesti
Foto: Pixabay
"Ispitujemo alatku na koju se može kliknuti i lako doći do dodatnih informacija, bez potrebe da se ide na drugo mesto, odnosno izađe iz Facebook aplikacije", ističe američka kompanija na svom službenom blogu.
 
Dodatni "kontekst" moći će na primer biti obaveštenje o uredniku na Vikipediji koji je objavio članak, dodaje Facebook koji optužuju da služi kao platforma za dezinformisanje putem famoznih "fake news" (lažnih vesti). Facebook će reći korisniku i da nema raspoloživih informacija, što po sebi može biti koristan element konteksta, dodaje.
 
Društvena mreža tvrdi da ova nova funkcija može pomoći korisniku da "oceni dolaze li objave od urednika kojem mogu verovati i da li sama vest verodostojna".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija