Roboti naučili kako da reše "captcha" test

Roboti od sada mogu da razbiju "captcha" test, koji su donedavno mogli da reše samo ljudi.
Jedan od najneprobojnijih načina za utvrđivanje toga da li je korisnik računara čovek ili mašina, nedavno je pao.
 
Iako su deformisana slova i brojevi namerno dizajnirani tako da zbune robote, najnovijem sistemu veštačke inteligencije bilo je potrebno samo nekoliko minuta da dešifruje i otkuca dobro poznate tekstualne sekvence.
 
Za "treniranje" dosadašnjih sistema bili su potrebni milioni vizuelnih prikaza, dok je najnoviji AI bot startap kompanije Vicarious rešio "captcha" problem nakon samo par stotina prikazanih simbola.
 
Vicarious navodi da njihov bot oponaša način na koji ljudski mozak identifikuje objekte, što znači da bi uskoro mogao da utaba put razvoju veštačke inteligencije još sličnije ljudskoj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija