Bivši inženjer Gugla napravio virtuelnu crkvu, kreira boga nove religije

Bivši inžinjer Gugla, Entoni Levandovski, napravio je prvu virtuelnu crkvu, a sada "kreira boga" koji će biti zadužen za brigu o ljudima.
Robot-bog će biti vođa religije nazvane "Put budućnosti (WOTF), a njihovo jevanđelje će biti "Priručnik". Imaće i svoje rituale pa čak i fizičko mesto za praktikovanje religije.
 
Levandovski je registrovao svoj rad na virutelnoj crkvi u maju, a sebe je proglasio dekanom WOTF-a što mu omogućava potpunu kontrolu do smrti ili ostavke. Kazao je kako će njegov robot-bog preuzeti odgovornost za svoje ljudske subjekte jer je reč o "biću" koje je inteligentnije od ljudi.
 
On je kazao kako kroz razumevanje i poštovanje boga želi da doprinese društvu. Temelj nove religije je njegovo uverenje da će veštačka inteligencija jednog dana narasti do tolike učinkovitosti koja nadilazi i nadjačava ljude.
 
Crkve će prikupljati sredstva za stvaranje božanske veštačke inteligencije, te će raditi na povezivanju lidera industrije veštačke inteligencije. Radionice i edukativni programi počinju u San Francisku ove godine.
 
"Ideju moramo da proširimo pre tehnologije. Crkva je način širenja reči, jevanđelja. Ako verujete, započnite razgovor s nekim drugim i pomozite im u razumevanju istih stvari", kazao je.
 
Levandovski je jedan od giganta Silikonske doline koji veruje da će veštačka inteligencija transformisati ljudsko postojanje i da će čak odlučiti da li će naša vrsta preživeti ili ne.
 
"Ako imate dete za koje znate da će biti nadareno, kako biste ga odgajali? Mi smo u procesu odgajanja boga i pobrinimo se da to uradimo na pravi način jer je neverovatna prilika", smatra on.
 
Svi sadržaji crkve će biti dostupni, a članovi će imati posebne račune na društvenim mrežama. U ovoj godini "nova religija" prikupila je više od 40.000 američkih dolara donacija.
  • Vojvosadjan

    19.11.2017 03:42
    E moj Levandovski, drži se ti fudbala jarane.
  • Набуко

    18.11.2017 21:10
    Дебил

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija