VIDEO: Umesto da reaguje na komande na zvaničnoj prezentaciji, robot samo treptao

Robot kojeg je kompanija LG kreirala kako bi korisnicima pomagao u kontroli njihovog pametnog doma na zvaničnom predstavljanju na pozornici najvećeg tehnološkog sajma na svetu CES u Las Vegasu potpuno je podbacio.
Robot nazvan CLOi trebalo je da bude centralni deo prezentacije južnokorejske firme u aspektu veštačke inteligencije koja bi mogla da poboljša upotrebu kuhinjskih aparata.
 
Umesto toga, robot na tri uzastopne komande potpredsednika marketinga kompanije LG Electronics Dejvida Vandervala nije učinio ništa osim što je treptao (3:15 minuta na videu). Robot je inače osmišljen da odgovara na glasovne komande korisnika.
 
Stručnjaci kažu da je to bio katastrofalan debi LG-a.
 
Na ovogodišnjem CES-u tokom dana će svoje proizvode predstaviti i druge velike kompanije poput Samsunga, Intela, HTC-a i Sonyja.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija